szombat, május 15, 2010

Lemezajánló: DJ-KiCKS mixed by James Holden

James Alexander Holden újra meglepett mindenkit, ezt közösen egyetértve nyugtázhatjuk. Sokunk kedvence - aki az „ellentábor” szemében egy „mixtechnikai analfabéta” hobbit - végre megint kipipálhat egy hivatalos mixalbumot, amiből sajnos elég kevés szerepel a diszkográfiájában. A ’Balance’ és az ’At The Controls’ után az eklektikus DJ-KiCKS széria legújabb darabjának borítóján az ő neve olvasható. A berlini !K7 jól választott, hogy a soron következő DJ-KiCKS elkészítését egy olyan emberre bízta, aki képes akár több új irányvonalat is mutatni az elektronikus zenét szerető nagyvilágnak.

Az Ariane és Pulse State nevek alatt is megbúvó Holden kétséget kizáróan egy izgalmas, egyedi figura, akár kedveljük őt, akár nem. Az utóbbi időben majd’ mindegyik (rádiós és live) szelekciójának tracklistje szinte hajszálpontosan megegyezett, erre most kapunk egy levetett kesztyűs pofont, amihez a !K7 örömmel asszisztál. A Border Community kiadványoknál folyamatosan tetten érhető neo trance és experimental hangulatvilág a fő stíluselemek a Holden-féle DJ-KiCKS-en. S hogy ez miért érdekes? Mert végre egy teljesen szabályszegő, rendhagyó mixet hallgathatunk (na nem mintha a DJ-KiCKS-ek sablonos, tucatmixek lennének). Egy biztos, a szívhez szóló kavalkádot kedvelők garantáltan nem fognak unatkozni ezen az érzelmileg felkavaró, teljességgel utánozhatatlan hullámvasúton. Neo trance, acid, új sulis electro, neopunk, ambient, avantgarde, újhullámos 4/4-re csak nyomokban hasonlító elektronika, és persze a fő sodor, az experimental az, ami most hatással van a mix készítőjére, és ezáltal a hallgatóságára is. Művészünkre mindig is a kísérletezés volt a jellemző, vélhetően a káosz újrakeverésével, vagyis minél több stílus összegyűjtésével tud igazán kibontakozni - saját magának is. Ezt a külön erre a válogatásra készített ’Triangle Folds’ című - újfent - egyedi, különös hangzású Holden-track is alátámasztja.

Ahogy a szürke borítón az egyedi frizkóval pózoló James tekintete, úgy a mix tracklistje is az újító hangnemről árulkodik. A mixben található produceri munkák szerzőiről írni teljesen felesleges. Vagy számunkra (eddig) ismeretlen szerzőkkel találkozunk, vagy olyan felkapottabb producerek névsorával, akiktől úgysem azt kapjuk, amire számítanánk. Laikus füllel - de talán még a hozzáértővel is - első hallgatásra úgy tűnhet, hogy egy 67 perces, elnyújtott, mély kiállással van dolgunk. Csupán többszöri hallgatás után jön rá csak az ember, hogy ez a mix az emberi lélek rejtelmeiről, és az azokat előcsalogató és/vagy előkergető hangok végeláthatatlan játékáról szól. Az elektronikus zenében az azonnali szellemi kielégülést, katarzist kereső, táncorientált darabokat kedvelőknek nem feltétlenül, Border Community-fanoknak azonban erősen ajánlott a legújabb DJ-KiCKS kiadvány beszerzése.

A Mixmag-nél több ízben is a világ legjelentősebb dj-mix sorozatának aposztrofálták a DJ-KiCKS-et, teljesen érthetően. A sokoldalúság az a kulcsmomentum, ami a sorozatot készítő dj-ket, szelektorokat, és alkotói csoportosulásokat összeköti. Hobbitunk, James is „beállt” ebbe az exkluzív, díszes sorba, hogy végleg bebizonyítsa számunkra, mennyire kilóg ő ebből a bizonyos sorból. Az idiótak mindig győznek. (Streako – 2010.05.14.)



!K7 DJ-KiCKS mixed by James Holden

Tracklist:

01. Piano Magic - Wintersport / Cross-Country
02. Grackle - Disco (Musiccargo remix)
03. Mordant Music - Olde Wobbly
04. Maserati - No More Sages
05. Caribou - Lemon Yoghourt
06. Luke Abbott - Soft Attacks
07. Mogwai - The Sun Smells Too Loud (Holden remix)
08. Kieran Hebden / Steve Reid - Departure
09. Ursula Bogner - Punkte
10. Eric Copeland - Auto Dimmer
11. Mit - Rauch (Luke Abbott remix)
12. ARP - Potentialities
13. Lucky Dragons - Open Melody
14. Holden - Triangle Folds (DJ-KiCKS)
15. James Ruskin - Definition Of
16. Legowelt - Flight Of The Jupiter
17. Walls - Gaberdine
18. Lukas Nystrand - Never Fail (vocal)
19. Didier Pacquette - Arwen, Namarie
20. SS Pyramid Snake - Catacomb City

www.jamesholden-djkicks.com
www.residentadvisor.net/news.aspx?id=11644

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

BEATPORT DEEP HOUSE TOP 10

Go to Beatport.comGet These TracksAdd This Player