szombat, február 14, 2009

Bourne - Balance EP (Seaburn 24.)

Bizony fejtörést okozott, hogy mit írjak és milyen szövegkörnyezetet használjak eme kritika megírása során, ugyanis a szerzőt jól ismerem, és nagyon jó barátom. Végül úgy döntöttem, hogy haza is beszélek egy kicsit, jöjjön, ami a csövön kifér: Bourne megérdemli a dícséretet.

A Deaf Company fiatal művészének legújabb megjelenése került górcső alá, amely a bolgár Seaburn Records gondozásában jelent meg nem is olyan rég, pontosabban 2008. december 11-én. Az eddig a Deafness Records-nál és az amerikai Soundtribe Rekords-nál tevékenykedő srác egy megnyerő koncepciójú, lendületes, előremutató anyagot hozott össze, amely a 24-es sorszámot kapta. A sokat sejtető címek (Balance; Bailar Una Danza) is jelzik, hogy egy egészen egyedi hangulatú kiadványra számíthatunk. A ’Balance’ esetében egy morgós, ám mégis szállós tekház nótát fülelhetünk, a hallgató szinte észrevétlenül kerül a hatása alá, ugyanis (már normál tempón is) a húzos alap, és a szépen kidolgozott, apró hangok folyama egy magával ragadó, dinamikus tánctér-robbanást idéz elő. Az ennél visszafogottabb, egzotikus ’Bailar Una Danza’ egy egyedi dallamvilággal ellátott szerzemény lett, picit deep-es, tribal-os hangzásvilággal – warm-up szettekben egyértelműen helye van. A két dal abszolút ellensúlyozza egymást ebben a digipack-ben, ezért nyugodt szívvel ajánlom a stílus szerelmeseinek és a zenemániákusoknak.

A Dj-k figyelmét felhívnám a többi Seaburn kiadványra is, érdemes átböngészni a kiadó katalógusát: friss hangzású, különleges darabokra is bukkanhatunk a label égisze alatt megjelent zenék között.

Bourne - Balance EP (Seaburn 24.)

TRACKLIST:

1. Balance

2. Bailar Una Danza

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

BEATPORT DEEP HOUSE TOP 10

Go to Beatport.comGet These TracksAdd This Player